user
varmepumpe

Varmepumpe kursus

Deltag i Danvaks varmepumpekurser, og bliv opdateret med den nyeste viden

 

Varmepumpeanlæg spiller en stor rolle i den grønne omstilling, hvor vedvarende energikilder gradvist skal overtage brugen af fossile brændstoffer. For bygge-, industri- og fjernvarmesektoren er der en stor miljømæssig gevinst ved at beskæftige sig med varmepumpeanlæg og at undersøge mulighederne for anvendelse af flere anlæg i branchen. Kernen af Danvaks varmepumpekurser er netop udbredelsen af kendskabet til varmpumpeanlægs mange muligheder. Da et køleanlæg fungerer på samme måde som et varmpumpeanlæg, dækker kurserne også køleanlæg.

 

Danvaks varmepumpekurser giver dig den nyeste viden på området og underviser dig i, hvordan køle- og varmepumpeanlæg virker. På kurserne bliver deltagerne klogere på, hvilke tiltag der kan igangsættes for at lykkes med den grønne omstilling. Kurserne har fokus på rådgivning, lovgivning, installation, drift, energi og klima.

 

Udbyttet af et varmepumpe kursus

 

Videreuddannelse og at dygtiggøre sig inden for det felt, man beskæftiger sig med fagligt, er uvurderligt. Det er kilden til at holde sig relevant som fagperson og at være i stand til at følge med i udviklingen på området.

 

Udbyttet af et varmepumpe kursus er dog forskelligt, alt efter hvad hensigten med at deltage i kurset er. Det kan være, at du har nogle meget specifikke spørgsmål til området, eller at du ønsker mere generel viden om varmepumper. Overordnet får du som deltager følgende ud af at deltage i kurset:

 

  • Den nyeste viden om køle- og varmepumpeanlæg
  • Forståelse for, hvordan et køle- og varmepumpeanlæg er konstrueret og fungerer
  • Opdatering på den nuværende lovgivning på området
  • Indsigt i branchens udvikling de seneste par år
  • Gode råd til implementering af vedvarende energi i form af varmepumper

 

Danvaks varmepumpekurser henvender sig bredt til professionelle, der på hver sin måde arbejder med HVAC, energi og indeklima, hvilket betyder, at forudsætningerne for at deltage er vidt forskellige. Nogle deltagere kan have en større viden på området end andre, men vores undervisere sørger for at formidle indholdet på et jordnært plan. Det betyder, at du ikke behøver andet end en grundlæggende forståelse for køle- og varmepumpeanlæg for at deltage.

 

Se også listen over alle vores aktiviteter.

varmepumpe

Varmepumpe kurser med fokus på praktisk og teoretisk erfaring

 

På Danvaks varmepumpekurser bliver teoretisk viden bakket op af konkrete eksempler.

 

Diskussionen om kølemidler er et godt eksempel på, hvordan kombinationen mellem teori og praktik bliver håndteret på kurserne. Du får først en grundig introduktion til, hvordan kølemidler virker, samt indsigt i udviklingen fra traditionelle til miljøvenlige kølemidler. Derefter oplever vores undervisere ofte, at deltagerne efterspørger et konkret råd til, hvilket kølemiddel de skal vælge til deres anlæg. Det er dog et komplekst spørgsmål at svare på, og derfor giver underviserne et overblik over fordelene og ulemperne ved en række forskellige kølemidler tilgængeligt på markedet. Det gør det nemmere at forstå, hvilke kølemidler der er bedre at bruge end andre, og deltagerne får konkret viden med sig, som de kan bruge, når de skal tage stilling til, hvilket kølemiddel de vil bruge i praksis.

 

Et andet eksempel på det praktiske fokus er Danvaks kursus i køleanlæg og varmepumper, som giver en detaljeret gennemgang af, hvad et varmepumpeanlæg består af, og hvordan det fungerer. Gennemgangen hjælper deltagerne med at få en dybere indsigt i området for varmepumper, og den giver bedre mulighed for at forstå den omfattende lovgivning på området.

 

Varmepumpekurserne klæder dig grundigt på til at gennemføre eller deltage i rådgivning og/eller projektering af køle- og varmepumpeanlæg. Du får brugbar viden, som du kan anvende i praksis direkte efter kursets afslutning.

Tilmeld dig Danvaks nyhedsbrev

Modtag nyheder om alle Danvaks aktiviteter direkte i din mailboks