user

Køleanlæg og varmepumper

Kurset afholdes over 2 hele kursusdage – du finder de konkrete datoer i kursusbeskrivelsen, ved at trykke på tilmeld-knappen.

Køle- og varmepumpeanlæg er en stor del af de udfordringer, som bygge-, industri- og fjernvarmesektoren møder i forbindelse med den grønne omstilling i forhold til vedvarende energi. Emner relateret til køle- og varmepumper, der blandt andet bliver gennemgået på kurset:

  • Funktionen af køle- og varmepumpeanlæg
  • Kølemiddelproblematikken i forhold til valg til forskellige opgaver for anlæggene
  • Lovgivningen er omfattende – både danske og EU reguleringer er gældende
  • Hvad er vigtigt i forhold til udbudsmateriale

 

Formål med kurset

Dette kursus giver et indblik i, hvordan et køle- og varmepumpeanlæg fungerer, fokuspunkter i forbindelse med projektering og idriftsættelse af anlæg.

 

Udbytte af kurset

Efter deltagelse på kurset har den enkelte deltager fået et indblik i, hvordan et køle- og varmepumpeanlæg fungerer. Hvilken lovgivning der er gældende for området, hvordan et anlæg reguleres, og hvad man skal være opmærksom på i forbindelse med regulering og optimering af køleanlæg.  Desuden vil man få et indblik i, hvad der skal være fokus på ved projektering.

 

Målgruppe

Ingeniører, installatører, teknikere, slutbrugere og driftsansvarlige.

 

Mængderabat

Ønsker flere personer fra samme virksomhed at deltage i kurset, kan vi tilbyde 5% rabat på deltagergebyret ved samtidig tilmelding af 2 personer og 10% rabat på deltagergebyret ved samtidig tilmelding af 3 personer m.fl. – Kontakt sekretariatet på 36369063 for at aftale nærmere.

 

Tilbage til kursusoversigten

Undervisere

Dan Fredborg Jakobsen, Konsulent HVAC, Agreement Consulting ApS

Dan har arbejdet med køleanlæg i mere end 20 år, både som rådgiver og entreprenør.

Opgaverne spænder fra små klimarum med skærpet klimakrav, til industrianlæg og højtemperaturvarmepumpe installationer.

Derudover har han medvirket i flere udviklingsprojekter inden for varmepumpe anlæg. I dag arbejder han primært som konsulent og underrådgiver i forbindelse med projektering af køleinstallationer og commissioning.

Peter Anskjær, Projektchef, Svedan Industri Køleanlæg A-S

Peter er udlært køletekniker og har siden været projektleder, projektchef og er nu ejer af kølefirmaet Svedan Industri Køleanlæg. Peter har arbejdet med små klima-installationer, store industri-installationer og højtemperatur varmepumper.

Han har indgående kendskab til regulering af anlæg, idriftsætning og fejlfinding på anlæg. Peter er involveret i hele processen, fra sparring/udvikling med kunder omkring projekter til beregning/projektering af anlæg, samt beregning af tilbud, projektledelse og idriftsætning.

Bemærk, at medlemmer af Maskinmestrenes Forening kan deltage i kurset til ordinær medlemspris.

Notér blot MMF i kommentarfeltet (deltagerkategorien Ikke medlem) ved tilmeldingen, så sørger Danvaks sekretariat for, at den aftalte rabat fremgår af fakturaen.

 

Tilmeld dig Danvaks nyhedsbrev

Modtag nyheder om alle Danvaks aktiviteter direkte i din mailboks