user
Linjetabsberegning med HEAT2

Linjetabsberegning med HEAT2

Linjetabsberegning med HEAT2

Kursus i linjetabsberegning med HEAT2

I moderne byggeri stilles der høje krav til energieffektivitet og indeklima, hvor kuldebroer spiller en central rolle. Som rådgiver er det afgørende at kunne beregne linjetab i bygninger for at mindske kuldebroers varmetab før byggeriets påbegyndelse. Danvaks kurser om beregning af linjetab med HEAT2 giver dig den nødvendige viden.

På kurset vil du lære at bruge beregningsprogrammet HEAT2 til at bestemme linjetabskoefficienter for typiske konstruktioner, og du lærer at bruge programmet til at vurdere risiko for kondens. Programmet læres ved gennemgang af en række typiske eksempler og øvelsesopgaver.

Find kursus om linjetabsberegning med HEAT2

Hos Danvak tilbyder vi to forskellige kurser i beregning af linjetab; et grundkursus og et kursus i avanceret linjetabsberegning.

Bliv medlem af Danvak og opnå fordele

Som medlem af Danvak får du adgang til aktiviteter til en attraktiv pris. Det betyder bl.a., at du vil kunne deltage i både vores grundkursus og udvidet kursus i linjetabsberegning med HEAT2 til en favorabel pris.

Som medlem af Danvak får du:

 • Gratis abonnement på HVAC magasinet
 • Attraktive priser på kurser
 • Gratis deltagelse i temamøder
 • Særpris på konferencer

 

Bliv medlem

Grundkursus i linjetabsberegning

På grundkurset beskæftiger vi os med, hvad kuldebroer egentlig er, og hvordan man arbejder med at minimere dem. Kurset giver en introduktion til HEAT2 med mulighed for at prøve at lave forskellige beregninger. Når du har deltaget på kurset, kan du:

 • udføre de mest almindelige linjetabsberegninger
 • arbejde med forskellige kuldebroer, herunder geometriske kuldebroer, systematiske kuldebroer, konstruktive kuldebroer og geometriske kuldebroer
 • bruge HEAT2 til de fleste af dine daglige arbejdsopgaver, der omhandler almindelige og traditionelle huse

 

Læs mere

Kursus i avanceret linjetabsberegning

På dette kursus beskæftiger vi os med nogle mere komplicerede problemstillinger og beregninger i HEAT2. For at kunne deltage på det avancerede kursus er det en forudsætning, at du har et basiskendskab til HEAT2 og kan foretage de mest almindelige linjetabsregninger i programmet. Når du har deltaget på kurset, kan du:

 • bruge flere af programmets avancerede features
 • lave linjetabsberegninger for konstruktioner med tre forskellige temperaturniveauer
 • lave linjetabsberegninger af mere komplekse konstruktioner, heriblandt altaner, vinduer med forskudt fals og kælderydervægsfundamenter mv.

 

Læs mere

Sådan forløber kurserne i linjetabsberegning

Både grundkurset og det udvidede kursus forløber over én dag. Ofte placerer vi kurserne på to tilstødende dage, så du har mulighed for at deltage på begge kurser.

På disse kurser er der lagt vægt på, at du skal prøve at arbejde med HEAT2 og udføre forskellige beregninger i programmet. Derfor består undervisningen primært af hands-on-øvelser suppleret med nogle korte introduktioner og præsentationer i løbet af dagen.

 • Tilmelder du dig til begge kurser, kan du opnå 10% rabat på det samlede deltagergebyr.
 • Kursusdeltagere kan opnå 20% rabat ved køb af HEAT2 hos programleverandøren inden for en måned efter kursusdeltagelsen.

Hvem henvender kurset sig til?

Grundkurset i linjetabsberegning henvender sig til ingeniører, energirådgivere og VVS-specialister, der ønsker at opnå grundlæggende færdigheder inden for vurdering af varme- og køletab gennem rørledninger eller kanaler. Vores udvidede kursus i linjetabsberegning henvender sig til brugere af HEAT2-programmet, der allerede har grundlæggende erfaring med at udføre “simple” beregninger i overensstemmelse med retningslinjer som DS 418.

Relevante nyheder

15 marts, 2023

Kompetenceløft er vejen frem mod det “perfekte byggeri”

Af Ane Buch, formand for Danvak Vi har i Danmark en stærk byggesektor, der gennem mange år har arbejdet systematisk med at sikre udvikling i den måde vi bygger på...

24 januar, 2022

Byg rigtigt første gang

Interview med Claus Andreasson, Generalsekretær i Danvak Bæredygtigheden skrider, hvis ikke nye bygninger opføres optimalt første gang. Anlæg og drift skal tænkes sammen, og branchen skal være bedre til at...

26 august, 2021

Kompetencer: Vores største mulighed og trussel

Af Ane Buch, formand, Danvak 35 millioner bygninger i EU skal klimarenoveres. Det er i hvert fald et af EU-Kommissionens bud på, hvad der skal til for at opfylde de...

6 august, 2021

EU Kommissionens Fit for 55 procent CO2 reduktion

Af Michael H. Nielsen, underdirektør i DI Dansk Byggeri og bestyrelsesmedlem i Danvak EU-Kommissionen har netop præsenteret klimapakken ”Fit for 55”, der skal vise vejen til EU-landenes nye klimamål om...

25 juni, 2021

Bæredygtighed som forretningsgrundlag

Af Michael H. Nielsen, underdirektør i DI Dansk Byggeri og bestyrelsesmedlem i Danvak Bæredygtighed er for alvor kommet på dagsorden i bygge- og anlægsbranchen. Lad mig i flæng nævne strategi...

3 juni, 2021

Hvorfor interesserer EU sig for kvaliteten af bygninger?

Kvaliteten af bygninger og kvaliteten af ombygninger har en direkte sammenhæng med energiforbrug. Det europæiske forskningsprojekt QUEST har kortlagt disse sammenhænge og lavet et værktøj, der viser cost-benefit ved investering...

Arrangementer hos Danvak

Aktiviteter

Her kan du tilmelde dig Danvaks kurser, temamøder og konferencer

Arrangementer hos Danvak

Bliv medlem

Bliv medlem af Danvak allerede i dag, og få glæde af alle fordelene

Arrangementer hos Danvak

Boghandel

Hos Danvak deler vi faglig viden. Se nærmere på udvalget af faglitteratur i vores webshop

Tilmeld dig Danvaks nyhedsbrev

Modtag nyheder om alle Danvaks aktiviteter direkte i din mailboks