user
varmepumpe

Kursus i indeklima

Tag på kursus i analyse af indeklima hos Danvak, og få dybdegående indføring i simuleringsprogrammet BSim

Der er et stort behov for viden om og kompetencer inden for indeklima. Det gælder både, hvordan man i praksis skaber gode og sunde indeklimamiljøer, men også hvordan man dokumenterer indeklimaet. Siden 2015 er lovgivningen om dokumentation af indeklima i alle andre bygninger end boliger blevet strammet for at sikre, at der bliver holdt et fornuftigt niveau for energi, varme og luftkvalitet.

Som rådgiver eller projekterende ingeniør kan det være en udfordring at lave beregninger af indeklimaet, som lever op til de stigende krav, og at finde pålidelige metoder til at gennemføre disse simuleringer. Derfor tilbyder vi hos Danvak et grundlæggende og et avanceret kursus i indeklimasimuleringsprogrammet BSim, som giver dig den fornødne viden og kompetencer, som branchen og lovgivningen efterspørger.

Derfor skal du deltage i Danvaks kursus i indeklima

BSim er et omfattende simuleringsprogram, som rummer enorme mængder viden og mange forskellige muligheder. På kurset hjælper vores erfarne undervisere dig med at lære programmet at kende, så du bliver i stand til at sætte modeller op, simulere indeklimaet i en bygning, og analysere resultaterne. Målet er at give dig brugbar viden, som du kan bruge i virkeligheden.

Du lærer blandt andet, hvordan programmet kan lave beregninger til udnyttelse af dagslys, solindfald og skygger, og hvordan man simulerer temperaturer og CO2-indhold i indeluften samt betydningen heraf. Disse beregninger kan bruges til at dokumentere indeklimaet i bygninger i henhold til lovkravet om termisk indeklima. Vores undervisere holder sig løbende opdateret på lovkravet, så du er velkommen til at stille dem spørgsmål under kurset, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Her får du fem gode grunde til, at du skal dygtiggøre dig gennem Danvaks kursus i indeklima:

  1. Du bliver i stand til at opfylde gældende lovkrav om dokumentation jf. DS474
  2. I og med at lovkravet eksisterer, får du gennem din deltagelse på dette kursus et godt kort på hånden, som styrker dit CV og/eller din arbejdsplads
  3. Du bliver én af dem der kan bruge og kender BSim-programmets mange muligheder
  4. Du får en grundig forståelse for, hvordan bygninger fungerer og reagerer
  5. På længere sigt bidrager du med at skabe bedre bygninger med et mere optimalt indeklima til glæde for mennesker og miljø

Er du interesseret i at blive endnu klogere på HVAC-området, har vi en lang række opkvalificerende kurser på listen over alle vores aktuelle aktiviteter.

 

 

Praktisk og læringsorienteret indeklimakursus

Vores undervisere har mange års erfaring med BSim-programmet og indeklima, og de kan med garanti svare på de spørgsmål, du måtte sidde inde med.

Deltagerne på kurset har vidt forskellige baggrunde, og nogle har mere erfaring med BSim-programmet end andre. Uanset om du skal prøve programmet for første gang eller har arbejdet med det i et stykke tid, er der plads til dig på holdet. Underviserne starter altid et nyt kursus med en spørgerunde for at få et indblik i, hvem deltagerne er, og hvilken baggrund de har. Derefter sørger de for at differentiere opgaverne, så de passer til deltagernes niveau. Forelæsningsmodulerne er dog de samme for at sikre, at alle får den grundlæggende viden, der skal til for at forstå programmet.

Underviserne benytter sig af forskellige læringsmetoder, så du får det optimale ud af kurset. Det vil sige, at når I fx gennemgår modulet til rumlig opbygning af bygningsmodeller, vil der være en forelæsningssektion og derefter en opgavesektion, hvor der er mulighed for at stille spørgsmål. Det giver dig mulighed for at prøve teorien af i praksis samt at få opklaret opfølgende spørgsmål. Når alle deltagerne er med, går underviserne videre til næste modul.

Feedbacken på kurserne er overvejende positiv – så positiv, at mange af deltagerne på det grundlæggende kursus også vælger at deltage i det avancerede kursus. Find det grundlæggende og det avancerede kursus inden for ”BSim indeklimasimulering” i oversigten over alle vores aktiviteter.

Tilmeld dig Danvaks nyhedsbrev

Modtag nyheder om alle Danvaks aktiviteter direkte i din mailboks