user
BSim Indeklimasimulering

BSim Indeklimasimulering

BSim Indeklimasimulering

Kursus i indeklima med indeklimasimuleringsprogrammet BSim

Der er stigende behov for kompetencer inden for indeklima og dokumentation af dette, især efter stramninger i lovgivningen siden 2015. For rådgivere og projekterende ingeniører kan det være udfordrende at opfylde de øgede krav til indeklimaberegninger og finde pålidelige metoder til simuleringer. Derfor tilbyder vi hos Danvak et grundlæggende og et avanceret kursus i indeklimasimuleringsprogrammet BSim, som giver dig den fornødne viden og kompetencer, som branchen og lovgivningen efterspørger.

Vores erfarne undervisere guider dig gennem programmet på kurset, hvor du lærer at opsætte modeller, simulere indeklimaet i bygninger og analysere resultaterne. Fokusområder inkluderer beregninger for dagslys, solindfald, skygger, temperaturer og CO2-indhold i indeluften. Disse færdigheder er afgørende for at dokumentere indeklimaet i bygninger og opfylde lovgivningskravene om termisk indeklima.

Deltag på vores kurser om indeklima

Hos Danvak tilbyder vi to forskellige kurser i indeklima; et grundkursus og et kursus i avanceret BSim indeklimasimulering.

Bliv medlem af Danvak og opnå fordele

Som medlem af Danvak får du adgang til aktiviteter til en attraktiv pris. Det betyder bl.a., at du vil kunne deltage i både vores grundkursus og udvidet kursus i indeklima og BSim-programmet til en favorabel pris.

Som medlem af Danvak får du:

  • Gratis abonnement på HVAC magasinet
  • Attraktive priser på kurser
  • Gratis deltagelse i temamøder
  • Særpris på konferencer

 

Bliv medlem

Grundkursus i BSim indeklimasimulering

Som deltager på vores grundkursus i indeklima vil du lære at beherske brugen af alle programmodulerne i BSim og blive i stand til at opbygge bygningsmodeller, gennemføre simuleringer af indeklimaet i bygninger samt analyser af solindstråling og skyggeforhold på og i bygninger. Kurset giver en grundig gennemgang af hele BSim programpakken, herunder modul til rumlig opbygning af bygningsmodeller (SimView), et analyseværktøj til vurdering af solindfald og skygger (XSun) samt rutiner til beregning af dagslys (SimLight).

Grundkurset i indeklima henvender sig til projekterende ingeniører, arkitekter, teknikere i bedriftssundhedstjenester, undervisere samt energi- og miljøansvarlige i offentlige forvaltninger. Det er særligt rettet mod deltagere med grundlæggende kendskab til bygningsfysik og installationer, der ønsker en indføring i BSim-programpakken.

 

Læs mere

Udvidet kursus i BSim indeklimasimulering

Dette kursus lægger vægt på gennemgang af beregningsmodellerne og giver en grundig gennemgang af simulering af de mere komplekse installationer i BSim. BSim-brugerne får et godt overblik over de avancerede simuleringsmuligheder i programpakken.

Undervisningen inkluderer oplæg, pc-anvendelse, demonstrationer og diskussioner af principielle problemstillinger med særlig opmærksomhed på deltagernes egne bygningsmodeller og simuleringsspørgsmål. Deltagerne opfordres til at beskrive deres egne bygningsmodeller og aktuelle problemstillinger vedrørende opbygning af modellen og fastlæggelse af beregningsforudsætninger.

 

Læs mere

Sådan forløber kurserne i indeklimasimulering

Underviserne benytter sig af forskellige læringsmetoder, så du får det optimale ud af kurset. Det vil sige, at når I fx gennemgår modulet til rumlig opbygning af bygningsmodeller, vil der være en forelæsningssektion og derefter en opgavesektion, hvor der er mulighed for at stille spørgsmål. Det giver dig mulighed for at prøve teorien af i praksis samt at få opklaret opfølgende spørgsmål.

Deltagerne på kurset har vidt forskellige baggrunde, og nogle har mere erfaring med BSim-programmet end andre. Uanset om du skal prøve programmet for første gang eller har arbejdet med det i et stykke tid, er der plads til dig på holdet. Forelæsningsmodulerne er dog de samme for at sikre, at alle får den grundlæggende viden, der skal til for at forstå programmet.

Tilmelder du dig til begge kurser, kan du opnå 10% rabat på det samlede deltagergebyr.

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset henvender sig primært til personer, der har et vist grundlæggende kendskab til bygningsfysik og bygningsinstallationer og som ønsker en indføring i BSim programpakken.

Relevante nyheder

15 marts, 2023

Kompetenceløft er vejen frem mod det “perfekte byggeri”

Af Ane Buch, formand for Danvak Vi har i Danmark en stærk byggesektor, der gennem mange år har arbejdet systematisk med at sikre udvikling i den måde vi bygger på...

2 september, 2022

Energieffektivisering skal på den politiske dagsorden

Af Michael H. Nielsen, bestyrelsesmedlem i Danvak Klimaforandringer, energipolitik og sikkerhedspolitik har fyldt meget i det seneste halve år. Ikke mindst den triste krig i Ukraine har gjort det lysende...

24 januar, 2022

Byg rigtigt første gang

Interview med Claus Andreasson, Generalsekretær i Danvak Bæredygtigheden skrider, hvis ikke nye bygninger opføres optimalt første gang. Anlæg og drift skal tænkes sammen, og branchen skal være bedre til at...

13 januar, 2022

Klimagodt nytår!

Af Michael H. Nielsen, ledelses- og forandringskonsulent. Tidl. direktør i Dansk Byggeri og bestyrelsesmedlem i Danvak.  Vi var vist en del, der tilfredse nippede en ekstra gang til champagnen efter...

26 august, 2021

Kompetencer: Vores største mulighed og trussel

Af Ane Buch, formand, Danvak 35 millioner bygninger i EU skal klimarenoveres. Det er i hvert fald et af EU-Kommissionens bud på, hvad der skal til for at opfylde de...

6 august, 2021

EU Kommissionens Fit for 55 procent CO2 reduktion

Af Michael H. Nielsen, underdirektør i DI Dansk Byggeri og bestyrelsesmedlem i Danvak EU-Kommissionen har netop præsenteret klimapakken ”Fit for 55”, der skal vise vejen til EU-landenes nye klimamål om...

Arrangementer hos Danvak

Aktiviteter

Her kan du tilmelde dig Danvaks kurser, temamøder og konferencer

Arrangementer hos Danvak

Bliv medlem

Bliv medlem af Danvak allerede i dag, og få glæde af alle fordelene

Arrangementer hos Danvak

Boghandel

Hos Danvak deler vi faglig viden. Se nærmere på udvalget af faglitteratur i vores webshop

Tilmeld dig Danvaks nyhedsbrev

Modtag nyheder om alle Danvaks aktiviteter direkte i din mailboks