user
ventilation

Ventilations kursus

Danvaks ventilationskursus giver dig grundlæggende viden og solide redskaber til at imødekomme branchens voksende behov

Ventilationskurset ”Ventilation fra A-Z” har eksisteret i mere end 25 år og er derved en af Danvaks ældste og mest velbesøgte kurser. Gennem hele kursets levetid har der konstant været behov for uddannelse inden for ventilation, da antallet af kompetente ventilationsteknikere og -rådgivere langt fra matcher det behov, der er for ventilation i branchen. Alle bygninger har brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem, men installationen er en kompliceret proces. Der er mange barrierer og overvejelser, som man skal tage højde for, og det kræver dybdegående viden om ventilationsfaget at projektere og installere systemet korrekt.

Den viden får du ved at deltage i Danvaks ventilationskursus. Vores undervisere har både teoretisk og praktisk erfaring og giver dig en grundlæggende gennemgang af ventilationsfaget, så du efter kurset kan gå direkte ud og bruge den viden og de kompetencer, du har fået.

Derfor skal du deltage i Danvaks ventilationskursus

Danvaks ventilationskursus er veltilrettelagt, så du bliver taget igennem alt fra de grundlæggende funktionskrav til et anlæg, til hvordan en ventilationsløsning tager højde for alle barrierer og ønsker, hvordan det installeres korrekt, hvordan energiforbruget reduceres og meget mere.

Kurset giver dig viden, værktøjer og sparring. Viden får du, når underviserne gennemgår den grundlæggende indføring i ventilationsteknik og opdaterer dig med den nyeste forskning inden for området. Værktøjerne får du ved at afprøve teorien gennem cases og eksempler fra det virkelige liv − der vil være forskellige opgaver undervejs. Sparringen får du ved at være samlet med mange andre fagprofessionelle inden for HVAC, energi og klima, som giver rig mulighed for at udveksle erfaringer.

Her får du fem gode grunde til, at du skal deltage i Danvaks ventilationskursus:

    1. Du får grundlæggende – og dybdegående – viden om ventilation, der direkte kan overføres til virkeligheden
    2. Du opnår et komplet overblik over ventilation – fra A-Z
    3. Du styrker dit CV og/eller din arbejdsplads gennem et opkvalificerende kursus
    4. Du forbliver relevant over for kunder og undgår at blive overhalet af konkurrenter inden for området
    5. Du kan være med til at skabe sunde, stimulerende, produktive og bæredygtige indeklimaer

Find flere opkvalificerende kurser på listen over alle vores aktuelle aktiviteter.

 

Ventilationskursus: Forstå vigtigheden af effektiv ventilation

En stor del af kompleksiteten omkring ventilationsanlæg er at forstå, hvor vigtig ren og frisk luft er for vores velbefindende.

I dag tilbringer vi mere end 90% af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft, der har været forbi et ventilationsanlæg. I gennemsnit har et menneske brug for 15 kg luft fordelt over en hel dag. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, fx fordi den ikke er blevet filtreret ordentligt. Det kan blandt andet medføre allergi, og at vores effektivitet og evne til at koncentrere os forringes markant.

Disse problemer understreger behovet for sunde, effektive og ikke mindst miljørigtige ventilationsløsninger i alle bygninger, og kilden til at komme dem til livs er at have den rette teoretiske viden og praktiske erfaring. Danvaks ventilationskursus opkvalificerer dig inden for ventilation, så du er i stand til at projektere og installere ventilationsanlæg, som både gavner mennesker og miljø.

Deltag både som nybegynder og erfaren

På kurset er der både plads til, at eksempelvis den rådgivende ingeniør, entreprenøren eller fabrikanten kan få gavn af undervisningen, ligesom man kan deltage som nybegynder eller erfaren. Underviserne sørger for ikke at tabe nybegynderne på gulvet, og at de erfarne deltagere får tilsvarende sværere opgaver at give sig i kast med. På den måde bliver undervisningen tilpasset, så den matcher deltagernes erfaring.

Uanset om du er nybegynder eller erfaren, kan du forvente, at du som deltager på ventilationskurset får fyldt din faglige rygsæk godt op med både ny viden, inspiration, værktøjer og kompetencer. Underviserne har sat et højt niveau for kurserne, hvorved du får så meget med efter deltagelsen som overhovedet muligt.

Find kurset ”Ventilation fra A-Z” i oversigten over alle vores aktiviteter.