user

Den nye DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Vil du have et dybdegående kendskab til den nye DS 447:2021? Deltag på Danvaks kursus om den nye standard inden for ventilation i bygninger

Et velfungerende ventilationsanlæg er afgørende for en bygnings komfort, indeklima, sikkerhed og økonomi. Bygningens brugere forventer, at den er rar at opholde sig i, mens bygningens ejere forventer, at ventilationsanlægget ikke bruger unødvendige ressourcer. Samtidig ændres lovgivningen hele tiden, så der bliver stillet nye og mere omfattende krav til ventilationssystemer i bygninger, der er beregnet til menneskeligt ophold.

Arbejder du med ventilationssystemer til daglig, er det derfor vigtigt, at du løbende opdaterer din faglige viden, så du kan følge med udviklingen på området.

På Danvaks kursus ”Den nye DS 447:2021 Ventilation i bygninger” får du en grunding indføring i standarden for ventilation i bygninger. Kurset afholdes flere forskellige steder i Danmark, og i vores aktivitetskalender kan du se, hvor og hvornår kurset afholdes næste gang.

Se vores aktivitetskalender

Hvad er nyt i DS 447:2021?

I 2021 blev den danske standard for ventilation i bygninger, DS 447, opdateret. Hvor tidligere udgaver kom med anbefalinger og opfordringer til ventilationsanlæg, stilles der i DS 447:2021 markant flere krav både til anlæggets egenskaber, men også til de involverede parter som fx entreprenører og installatører. Derudover er der kommet en del ny information til, herunder en udvidelse af standardens afsnit om dokumentation og aflevering af projekter.

Du kan sagtens deltage på kurset, selvom du ikke har kendskab til tidligere udgaver af standarden. Kurset er nemlig udformet som en gennemgang af hele standarden – ikke kun de nye ændringer.

Hvad får du ud af at deltage på ”Den nye DS 447:2021 Ventilation i bygninger?

Formålet med dette kursus er at give dig en dybdegående introduktion til DS 447:2021, så du bliver i stand til at bruge standarden i dit daglige arbejde.

På kurset gennemgår vi de forskellige emner og afsnit, så du både bliver bekendt med standardens opbygning og indhold. Efter du har deltaget på kurset, ved du, hvordan du bruger normen til at undersøge forskellige arbejdsmæssige problemstillinger, og du bliver forberedt på, hvordan du finder svar og information i normen.

Hvilke emner bliver der gennemgået?

På kurset vil følgende emner blive gennemgået:

  • En præsentation til DS 447:2021 og dens opbygning
  • Forudsætninger og inputparametre for beregning af indeklimaet
  • De tre former for ventilation: mekanisk, naturlig og hybrid
  • Prøvning, indregulering, aflevering, dokumentation og drift af ventilationsanlæg

Undervejs vil underviseren inddrage relevante emner fra bygningsreglementet og forskellige standarder, herunder standarden for brandsikring af ventilation.

 

Ventilationssystem
Ventilation system on the ceiling of large buildings. Ventilation pipes in silver insulation material hanging from the ceiling inside new building

Hvordan forløber kurset?

Kurset forløber over én enkelt dag. Vi starter kl. 8:00 med morgenmad og fortsætter derefter med undervisning indtil kl. 16:00.

Selve undervisningen er tilrettelagt som forelæsningsmoduler, hvor underviseren gennemgår kursets forskellige emner. Undervisningen består i høj grad også af faglige diskussioner, hvor du og resten af kursets deltagere har mulighed for at vende jeres egne spørgsmål og erfaringer.

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset henvender sig til dig, der arbejder med forskellige faser af et ventilationsanlægs konstruktion eller drift. Du kan fx være bygherre, arkitekt, rådgiver, entreprenør, installatør eller driftspersonale.

 

Vi glæder os til at se dig på kurset om ventilation i bygninger

Hvis du har spørgsmål til kurset, er du velkommen til at kontakte os på 36 36 90 60 eller info@danvak.dk.

Er du nysgerrig på andre områder inden for ventilation? I vores aktivitetskalender kan du finder mange andre spændende kurser, herunder kurser om BR18 og brandsikring af ventilation.

Tilmeld dig Danvaks nyhedsbrev

Modtag nyheder om alle Danvaks aktiviteter direkte i din mailboks