user

Spørgsmål til 4×4 indlægsholder Christian Holm Christiansen

Christian Holm Christiansen er seniorkonsulent ved Teknologisk Institut. Han er uddannet som civilingeniør og har deltaget i en række projekter om anvendelse af data og styring af tekniske installationer i bygninger. Han har desuden stået i spidsen for den danske test af EU’s Smart Readiness Indicator og har fulgt EU-arbejdet om mulige ecodesign krav til smart appliances og bygningsautomation (BACS).

Titel på indlæg: Hvordan defineres en smart bygning, og hvornår er den smart nok?

Beskriv emnet for dit indlæg
Forbrugerombudsmanden udgav for et par år siden en kvikguide til virksomheder om miljømarkedsføring. Guiden kom på baggrund af en række sager, hvor ord som ”miljørigtig”, ”grøn” og ”klimavenlig” var blevet anvendt om produkter og ydelser, uden at der nødvendigvis var dokumentation for det. Så når vi slynger om os med ord som ”smarte” og ”intelligente” bygninger, bør vi måske stoppe op og tænke over, om vi kan dokumentere det? Smart Readiness Indicator (SRI) er en måde at vurdere ”intelligensen” på, men vi har også brug for at dokumentere cases, der kan vise energi- og CO2 besparelser, bedre pladsudnyttelse og indeklima, samspil med forsyningsnettene og i sidste ende gode business cases. Vi kommer til at bruge flere data, AI og MPC, og det stiller krav til standardiserede informationsmodeller og interoperabilitet. Så der er nok at tage fat på i den ”smarte” bygning.

Hvorfor er det vigtigt at dykke ned i dette emne?
Formålet med indlægget er at give indblik i forskellige måder at anskue ”smarte” bygninger på gennem standarder, lovgivning, Smart Readiness Indicator, Code of Conducts, data-drevne metoder og datainformationsmodeller.

Hvad får man ud af at deltage?
Du får bl.a. konkrete eksempler på anvendelse af smart readiness indicator, en introduktion til code of conduct on energy management related interoperability of energy smart appliances samt gennemgang af forskellige smarte løsninger og metoder til bygninger.

Hvem er dit indlæg interessant for?
Indlægget vil være interessant for bygherrer, rådgivere og leverandører.

4 årlige events med 4 unikke temaer. Hvert event varer 4 timer fordelt på 4 indlæg.

Læs mere om 4×4 by Danvak eventet Jagten på den smarte bygning her

Tilmeld dig Danvaks nyhedsbrev

Modtag nyheder om alle Danvaks aktiviteter direkte i din mailboks