user

Ny faggruppe i Danvak

Danvak etablerer ny faggruppe: Danvak Bygningsenergi

Bygninger har altid været betragtet som energiforbrugere, men det har ændret sig med solcellernes indtog på det danske marked. Nu er bygninger blevet energiproducenter og er på vej til også at bliver energilagre. I første omgang havde solcelleanlæg til formål at spare på bygningens egetforbrug af el, men bygninger begynder nu at blive en integreret del af det danske energisystem.

Søren Rise, direktør, Rise Energi, som tegner gruppen som formand, udtaler: ”Indtil for få år siden var bygningsinstallationer et spørgsmål om at sikre, at bygningen fungerede optimalt med et godt indeklima og meget gerne med et lavt energiforbrug. Fremtiden er her nu og det vil sige, at vi skal kunne optimere bygningens energiforbrug i forhold til omverdenen. De næste skridt inden for bygningens energi har allerede vist ved at der til fremtidens fjernvarmesystem vil være behov for at opsamle overskudsvarme fra større bygninger”

Faggruppen Danvak Bygningensenergi vil i samarbejde med medlemmerne afholde temadage og udarbejde de nødvendige kurser for at sikre, at deltagerne kan indgå i arbejdet med at opbygge bygningsenergianlæg, så det er optimeret i forhold til bygningens energiforbrug og energinettet.

Første møde i gruppen er den 30. oktober 2018, hvor den ny-etablerede gruppe vil debattere de nuværende trends inden for bygningsenergi, som samtidig kan munde ud i konkrete, relevante temamøder for DANVAKs medlemmer.

Læs mere om formålet med gruppen her.

Tilmeld dig Danvaks nyhedsbrev

Modtag nyheder om alle Danvaks aktiviteter direkte i din mailboks