user

LCC som løftestang for det bæredygtige byggeri

2022-10-12 14:00:00 2022-10-12 16:00:00 Europe/Copenhagen LCC som løftestang for det bæredygtige byggeri Online
type af arrangement
Temamøde / Danvak Bæredygtighed
Geografisk placering
Online
Dato for arrangement
12 / 10 - 2022
Dato for arrangement
14:00
Id for arrangement
22503

Dette arrangement er blevet afholdt.

På dette online temamøde for du mulighed for at høre en af Danmarks førende forskere indenfor totaløkonomi i byggeriet, fortælle hvordan LCC (Life Cycle Costing) understøtter arbejdet med en øget økonomisk bæredygtighed. Og hvordan der skabes balance mellem omkostninger og opnået kvalitet over bygningens levetid. Samtidig med at der er fokus på værdiskabelse, som genereres i bygge- og driftsfaserne.

LCC bygger på en totaløkonomisk tilgang, hvor relevante omkostninger og indtægter inkluderes, for at sikre at kvaliteten bevares i hele byggeriets levetid.

På temamødet vil du kunne blive klogere på LCC generelt, samt de udviklingstendenser der er indenfor totaløkonomi i byggeriet. Du vil også få et kendskab til værktøjer, der kan bruges til at beregne LCC samt lære noget om CO2-krav til bygninger.

 

Formål med temamødet:

Formålet med dette temamøde er at tilegne sig viden om LCC generelt, samt blive klogere på de tendenser, der er indenfor totaløkonomi i byggeriet, og hvordan LCC understøtter og bidrager til et bæredygtigt byggeri.

 

Udbytte:

  • Du får en forståelse af, hvad LCC er, og hvad det betyder.
  • Du får information om, hvilke udviklingstendenser der er på området og hvilke certificeringer der indeholder LCC.
  • Kendskab til værktøjer der kan bruges til at beregne LCC.
  • Du lærer noget om CO2 krav til bygninger, og om hvordan kravene er blevet strammet.

 

Målgruppe:

Temamødet er interessant for aktører i byggebranchen som ønsker at tilegne sig viden indenfor LCC (Life Cycle Costing) som fokuserer på levetidsomkostningerne/totaløkonomien på de byggerier vi bygger. Dette emne er derfor relevant for ingeniører, arkitekter, bygherrerådgivere, entreprenører.

 

Temamødet afholdes online, som du modtager link til før mødet starter.

Indlægsholdere

Kim Haugbølle, Seniorforsker, Aalborg Universitet, BUILD

Kim Haugbølle yder myndighedsrådgivning og udvikler forskningsbaseret viden for at forbedre det byggede miljø. Han har derfor fingeren på pulsen, når det drejer sig om udviklingstendenser indenfor innovation, indkøb, totaløkonomi (LCC) og bæredygtigt byggeri. Han har gennem sit arbejde en stor viden vedr. bygherrens rolle, totaløkonomi og bæredygtighed, og er blandt andet ansvarlig for udviklingen af værktøjet LCCbyg til beregning af bygningers totaløkonomi.

Han har forfattet eller været medforfatter til mere end 250 publikationer om bygherrens rolle med fokus på innovation, indkøb, totaløkonomi (LCC) og bæredygtigt byggeri.

Priser (ekskl. moms)

Ordinær

Gratis

Junior

Gratis

Senior

Gratis

Ikkemedlem

250 DKK

Dette arrangement er blevet afholdt.

Tilmeld dig Danvaks nyhedsbrev

Modtag nyheder om alle Danvaks aktiviteter direkte i din mailboks