user

Linjetabsberegning med HEAT2, Udvidet kursus

2021-05-06 08:30:00 2021-05-06 16:30:00 Europe/Copenhagen Linjetabsberegning med HEAT2, Udvidet kursus Håndværkets Hus, Islands Brygge 26, 2300 København S.
type af arrangement
Kursus
Geografisk placering
Håndværkets Hus, Islands Brygge 26, 2300 København S.
Dato for arrangement
06 / 05 - 2021
Dato for arrangement
08:30
Id for arrangement
K 21032

Dette arrangement er blevet afholdt.

Kuldebroer kan have væsentlig betydning for bygningers energiforbrug og kan i værste fald udgøre op mod 50 % af bygningens samlede transmissionstab. Samtidig er der i øjeblikket rettet stor fokus på forskelle mellem beregnet og målt energibehov, hvilket understreger vigtigheden af at medtage effekten af kuldebroerne korrekt i bygningers energibehov. Kuldebroer kan også medføre kondens og risiko for svamp og skimmel i konstruktioner og på overflader, og det er derfor vigtigt at kunne vurdere om givne konstruktionssamlinger medfører risiko for problemer.

Kuldebroer kan undertiden ”falde mellem to stole”, hvis ikke man er opmærksom på, om en variation i konstruktionen er af væsentlig betydning, eller hvilken konstruktionsdel et øget tab hører til. Det er vigtigt at få alle linjetabene med de rigtige steder og dokumentere, at Bygningsreglementets krav til mindste varmeisolering overholdes, og samtidig er det vigtigt at kunne vurdere eventuelle risici for problemer med konstruktionerne.

Dette kursus henvender sig til brugere af HEAT2-programmet, som allerede har erfaring med at bruge programmet til at lave ”simple” beregninger svarende til dem, som følger retningslinjerne i fx DS 418. På kurset vil du lære at bruge beregningsprogrammet HEAT2 til at modellere, beregne og vurdere på komplekse konstruktioner (se nedenfor).

Det udvidede kursus er for personer som allerede er godt i gang med at bruge programmet, så man skal have erfaring med programmet på forhånd, for at få udbytte af at deltage i dette kursus.

Undervisningsmateriale tilgås online – medbring egen PC.

 

Undervisere: Jørgen Rose, BUILD AAU og Mads Hulmose Wagner, MOE A/S

 

Ønsker du at deltage i HEAT2 grundkursus, kan du tilmelde dig her.

Undervisere

Jørgen Rose, Seniorforsker, BUILD Aalborg Universitet

Jørgen har brugt HEAT2 programmet siden 1995, hvor han arbejdede med kuldebroer i forbindelse med sit eksamensprojekt på DTU og efterfølgende i forbindelse med PhD, som også omhandlede kuldebroer.

Jørgen har i en række år undervist på civilingeniøruddannelsen på DTU i Lyngby, og underviser i dag fast på Aalborg Universitet (Sydhavnen) i forbindelse med Master i Bygningsfysik, hvor han bl.a. er kursusansvarlig for kurset ”Varmeteori og –Praksis” på 1. semester.

På master-uddannelsen underviser Jørgen ligeledes i brugen af HEAT2 på uddannelsens 2. semester.

Mads Hulmose Wagner, Gruppeleder / Specialkompetencer, MOE A/S

Mads har 9 års erfaring som fagleder inden for optimering af bygningsdesign, energiforbrug, indeklima og bæredygtighed og har derfor indgående kendskab til udfordringerne i byggeriets proces.

Som fagansvarlig for Linjetab og kuldebroer i MOE A/S har Mads desuden været hovedforfatter på publikationen KULDEBROER og deres indflydelse på klimaskærmens varmetab og har gennem de seneste 6 år undervist på Danvaks Udvidet kursus i linjetabsberegning med HEAT2.

Priser (ekskl. moms)

Ordinær

5.900 DKK

Junior

5.900 DKK

Senior

5.900 DKK

Ikkemedlem

7.250 DKK

Dette arrangement er blevet afholdt.

Tilmeld dig Danvaks nyhedsbrev

Modtag nyheder om alle Danvaks aktiviteter direkte i din mailboks