user

Gør det usynlige synligt

Besøg hos ’Installationsteknik’ på Lunds Universitet og MAX IV-Laboratoriet i Sverige

2017-04-27 10:00:00 2017-04-27 16:30:00 Europe/Copenhagen Gør det usynlige synligt Lunds Universitet, Sverige
type af arrangement
Temamøde / Danvak Funvac
Geografisk placering
Lunds Universitet, Sverige
Dato for arrangement
27 / 04 - 2017
Dato for arrangement
10:00
Id for arrangement
M 17502

Dette arrangement er blevet afholdt.

Besøg med frokost hos ’Installationsteknik’ på Lunds Universitet med briefing om Cold Climate HVAC 2018 i Kiruna. Herefter besøg hos det svenske statslaboratorium Maxlab, der med IV cyklotronen gør det usynlige synligt. Vi slutter af med kaffebesøg på Grand Hotel ved jernbanestationen centralt i Lund. 

Vi mødes hos ’Installationsteknik’ på Lund Universitet, hvor vi får en opdatering om den forestående konference om bæredygtigt byggeri i arktiske områder – Cold Climate HVAC 2018 – der holdes i Kiruna, Sverige 12.-15. marts 2018.  Vi får herefter en rundvisning i ’Installationstekniks’ laboratorier. Vi bydes på frokost, inden turen går videre til det svenske statslaboratorium MAX IV Laboratoriet.

Mennesket har fem sanser: det kan lugte, føle, høre, smage og se. At se er nok den vigtigste sans, da det giver os mulighed for at interagere med verden omkring os, hjælper os til at skelne ven fra fjende og mad fra gift. Forbedring af synet har fascineret mennesker siden oplysningstiden, og bygningen af teleskoper og mikroskoper har givet os indsigt i vores miljø og kosmos. MAX IV-Laboratoriet forbedrer denne indsigt ved at gøre det usynlige synligt.

Maxlab IV-laboratoriet er et svensk statslaboratorium, der giver forskere de bedst mulige røntgenbilleder til forskning. Med mere end 30 års erfaringer ved drift af Maxlab I-III faciliteterne, er Maxlab IV nu idriftsat ved indvielse juni 2016.

Ved jernbanestationen centralt i Lund ligger det 100 år gamle luksushotel Grand Hotel Lund, som er kendt for sit legendariske køkken og sit høje serviceniveau. Hotellet er designet af arkitekt Alfred Hellerström, som også har tegnet Helsingborg Rådhus. Her slutter vi af med kage og eftermiddagskaffe, inden vi tager hjem mod København.

Praktisk:

Transport tur/retur København – Lund er for egen regning.

Ved henvendelse til Bent Michael Nielsen (e-mail bentmichael@dragevej.dk) kan der hjælpes med at planlægge fællestransport.

Skønnet køretid København Centrum – Lund Centrum: 1 time.

Priser (ekskl. moms)

Ordinær

250 DKK

Junior

250 DKK

Senior

250 DKK

Ikkemedlem

350 DKK

Dette arrangement er blevet afholdt.

Tilmeld dig Danvaks nyhedsbrev

Modtag nyheder om alle Danvaks aktiviteter direkte i din mailboks