user

BSim Indeklimasimulering, Grundkursus

2022-08-30 10:00:00 2022-08-31 18:00:00 Europe/Copenhagen BSim Indeklimasimulering, Grundkursus Konventum, Erling Jensens Vej 1, 3000 Helsingør
type af arrangement
Kursus
Geografisk placering
Konventum, Erling Jensens Vej 1, 3000 Helsingør
Dato for arrangement
30 / 08 - 2022
Dato for arrangement
10:00
Id for arrangement
22003

Dette arrangement er blevet afholdt.

BSim – et uundværligt simuleringsprogram i verdensklasse

Kurset afholdes over 2 dage den 30. – 31. august 2022.

Ifølge vejledningen til Bygningsreglementet må det termiske indeklima i institutioner og kontorer ikke overskride 26°C hhv. 27°C, bortset fra nogle få timer pr år. Det termiske indeklima skal dokumenteres jf. DS474 for nye institutioner og kontorer samt i forbindelse med omfattende renovering, og dokumentationen kan ske via en simulering af forholdene i de kritiske rum på grundlag af Design Reference Year, DRY 2001-2010. Simuleringsprogrammet BSim er det oplagte valg til at udføre de krævede indeklimasimuleringer.

Siden frigivelsen af programpakken BSim er der sket væsentlige forbedringer og udvidelser af pakken, blandt udvidelser er bl.a.:

  • Nyudviklet fugtmodel
  • Model til simulering af gulvvarme
  • Forbedret model til beregning af rudetemperatur
  • Forbedret model til simulering af solafskærmning
  • Ny model for naturlig ventilation (og infiltration)
  • CO2-styring samt beregning af PAQ (perceived air quality)
  • Direkte adgang til mere end 2100 sæt klimadata fordelt over hele verden fra Internettet

 

Indhold

Kurset giver en grundig gennemgang af hele den nyudviklede programpakke BSim, herunder modul til rumlig opbygning af bygningsmodeller (SimView), et analyseværktøj til vurdering af solindfald og skygger (XSun) samt rutiner til beregning af dagslys (SimLight). Bag modellerne ligger en database der indeholder nødvendige data for byggematerialer og bygningskomponenter.

BSim pakken rummer også en række applikationer og links som kan aktiveres fra programmet. SimDxf er et program til opbygning af bygningsmodeller på baggrund af 2D CAD-tegninger. Modeller til Be18 programmet kan opbygges i SimView og gemmes via et link i programmet.

 

Målsætning

Deltagerne vil lære at beherske brugen af alle programmodulerne i BSim og blive i stand til at opbygge bygningsmodeller, gennemføre termiske simuleringer med tsbi5 samt analyser af solindstråling og skyggeforhold i bygninger.

 

Målgruppe

Projekterende ingeniører og arkitekter, teknikere i bedriftssundhedstjenester, undervisere samt energi- og miljøansvarlige i offentlige forvaltninger. Kurset omhandler BSim og henvender sig primært til personer, der har et vist grundlæggende kendskab til bygningsfysik og bygningsinstallationer og som ønsker en indføring i den nye programpakke.

 

Kursusform

Foredrag, demonstrationer, aktiv anvendelse af pc’er, gruppearbejde, løsning af opgaver samt diskussion.

 

Pris ved tilmelding til både grundkursus og udvidet kursus

Tilmelder du dig til begge kurser, kan du opnå 10% rabat på det samlede deltagergebyr. Rabatten træder i kraft ved samtidig tilmelding til begge kurser og vil fremgå af fakturaen.

 

Mængderabat

Ønsker flere personer fra samme virksomhed at deltage i kurset, kan vi tilbyde 5% rabat på deltagergebyret ved samtidig tilmelding af 2 personer og 10% rabat på deltagergebyret ved samtidig tilmelding af 3 personer m.fl. – Kontakt sekretariatet på 36369063 for at få rabatkode til dette formål.

 

Få et overblik over vores øvrige aktiviteter her

Undervisere

Kim B. Wittchen, Seniorforsker, Civ. Ing., BUILD, Aalborg Universitet

Vejleder for flere PhD studerende, underviser på BUILD kurser om Be18-programmet og Bygningsreglementet, BUILD’s 2-årige efteruddannelse ”Master i Bygningsfysik” (1-4 semester), BUILD’s 1. semester ”Building Heat, Moisture and Energy Modelling” samt siden 2000 på Danvak’s kurser om brugen af BSim.

Kjeld Johnsen, Seniorforsker, BUILD, Aalborg Universitet

Har siden 80’erne gennemført en lang række forsknings-, udviklings- og demonstrationsprojekter vedr. lys og dagslys, facadeudformning og solafskærmning, specielt lysets betydning for menneskets trivsel og sundhed.

Han er hovedansvarlig for mange af beregningsmodellerne for systemerne i BSim programpakken.

I de seneste år har han medvirket ved udviklingen af dynamiske facadesystemer, der kan tilpasse sig udeklimaet og brugernes skiftende behov hen over dagen og året.

Kjeld har også været med til at formulere de gældende dagslysbestemmelser i Bygningsreglementet (BR18) og de hertil hørende vejledninger.

Priser (ekskl. moms)

Ordinær

8.750 DKK

Junior

8.750 DKK

Senior

8.750 DKK

Ikkemedlem

11.000 DKK

Dette arrangement er blevet afholdt.

Tilmeld dig Danvaks nyhedsbrev

Modtag nyheder om alle Danvaks aktiviteter direkte i din mailboks