user

Seminar om Ventilation, Indeklima og Energi

Dette seminar er rykket til afholdelse til oktober 2020.

Ventilation spiller en central rolle i byggeriet til sikring af et godt indeklima.

Det gælder især i forhold til luftkvalitet, hvor emissioner fra mange forskellige kilder både i og udenfor bygningen skal håndteres og fjernes fra indeklimaet. Men af hensyn til energiforbruget kan det være vanskeligt at finde det rette ventilationsniveau i praksis. Vi kan ofte kun få en indikation af luftkvaliteten med de sensorer, der er tilgængelige til en overkommelig pris, og måske er det bedre for både energiforbrug og luftkvalitet at rense luften end at udskifte den.

Men det gælder også i forhold til termisk komfort. Vi har med succes reduceret varmeforbruget i byggeriet, men desværre har det medført, at mange bygninger i perioder lider under høje indetemperaturer. I Danmark, hvor udeklimaet stort set altid er køligt, er der store muligheder for at bruge udeluften til at køle bygningerne – men kan vi gøre det uden energiforbrug.

Danmark har igennem de sidste år med støtte fra EUDP deltaget i en række internationale forskningsprojekter initieret af IEA indenfor samarbejdsprogrammet ”Energy in Buildings and Communities”, der har haft fokus på etablering af ny viden og udvikle nye ventilationsløsninger til reduktion af energiforbruget og forbedring af indeklimaet i byggeriet.

BUILD, Aalborg Universitet sætter fokus på dette, på deres kommende seminar. På seminaret vil de danske deltagere præsentere de væsentligste nye landvindinger, der er opnået i projekterne med relevans for den danske byggebranche.

Seminaret afholdes på Aalborg Universitet i henholdsvis i Aalborg og København

Aalborg

Torsdag 1. oktober 2020, kl. 9.00-16.30
Aalborg Universitet København, A.C. Meyer Vænge 15, 2450 København SV i Auditoriet – Tilmed dig her

København

Mandag 5. oktober 2020, kl. 09.00-16.30
Aalborg Universitet, Pontoppidanstræde 111, 9220 Aalborg i Auditorium 1.177 – Tilmeld dig her

 

Tilmeld dig Danvaks nyhedsbrev

Modtag nyheder om alle Danvaks aktiviteter direkte i din mailboks