user

Commissioning

Kurset afholdes over 2 x 2 kursusdage – du finder de konkrete datoer i kursusbeskrivelsen, ved at trykke på “Program og tilmelding” i højre side.

 

Formål med kurset

På dette kursus lærer du commissioning-processen til bygninger, så du selv kan lede/deltage i en commissioning-proces.

Undervisningen omhandler bygningsinstallationer som specificeret i DS 3090, men processen og metoderne kan også anvendes på andre dele af bygningen f.eks. klimaskærmen.

Kurset hjælper kursisterne til at opnå velfungerende bygninger, der virker fra dag et og opnå point i bæredygtighedscertificeringer iht. bygherrens ønsker.

”Det er ikke grønt, hvis det ikke virker”

 

Kursusindhold

På dette kursus får du trin-for-trin gennemgang af alle aktiviteter og dokumenter i DS 3090, Commissioning-processen til bygninger, Installationer i nybyggeri og større ombygninger.

Du får indblik i commissioning aktiviteter i alle byggeriets faser helt fra aftaler og kontrakter med alle interessenter til et år inde i driftsfasen.

På kurset vil du deltage i at stille Commissioning-krav, planlægge granskninger, tests, brugerundervisning og dokumentation, mv.

Vi tager udgangspunkt i de roller som kursusdeltagerne selv får i Comissioning-processen:

  • Hvad det indebærer for bæredygtighed og bygningsværdi, at byggeriet gennemgår Commissioning-processen til bygninger i henhold til Dansk Standard DS 3090.
  • Hvorledes du indtræder i rollen som leder eller specialist i Commissioning-processen.
  • Hvilke fordele får bygherren ved sin investering og hvad indebærer bygherrens egen rolle i Commissioning-processen.
  • Hvad driftsorganisationen skal være opmærksom på i bygherrens Commissioning-proces, samt hvad driftsorganisationen selv skal yde for at få varigt udbytte commissioning-processen.
  • Hvad rådgivernes roller er i Commissioning-processen, hvad der skal tilføjes i rådgivernes aftaler for at det lykkes, både for bygherren, for rådgiverne selv samt alle andre interessenter.
  • Hvad entreprenører og leverandører skal byde ind med som professionelle deltagere i Commissioning-processen, hvad der skal stå i deres aftaler for sikre, at bygherren får sine krav opfyldt, og de udførende selv afleverer gnidningsfrit og minimerer garantiudkald.

Undervisningsmaterialer

Standarden DS 3090, program og deltagerliste bliver udleveret ved kursets start. Øvrigt undervisningsmateriale bliver lagt tilgængeligt online før kurset starter. Derudover vil der undervejs blive udleveret en del ekstra materiale, der kan hjælpe din hverdag med Commissioning-arbejdet.

 

Målgruppe

  • Bygningsejere og -brugere (både bygge- og driftsorganisation)
  • Rådgivere (både bygherrerådgiver, projekterende rådgivere, byggeledere, fagtilsyn)
  • Entreprenører (både total-, hoved- fag- og underentreprenører)

Forudsætninger

Du medbringer din egen PC, et basalt kendskab til bygninger, et åbent sind og lyst til at dele erfaringer med de øvrige kursister.
(PS: Husk din strømforsyning)

 

Undervisere

Underviserne på kurset er erfarne Commissioning-specialister, der giver stribevis af tips og tricks til praktisk gennemførelse af Commissioning-processen. Ole og Christian har undervist sammen på Danvaks Commissioning kursus siden 2018.

 

Max antal kursister

For at bevare muligheden for gode spørgsmål og dialog undervejs, er deltagerantallet begrænset til 18.

 

Mængderabat

Ønsker flere personer fra samme virksomhed at deltage i kurset, kan vi tilbyde 5% rabat på deltagergebyret ved samtidig tilmelding af 2 personer og 10% rabat på deltagergebyret ved samtidig tilmelding af 3 personer m.fl. – Kontakt sekretariatet på 36369063 for at aftale nærmere.

 

Tilbage til kursusoversigten

Undervisere

Ole Teisen, Chief Consultant, Commissioning, Facilities Management, Project Management, Sweco Danmark A/S

Ole har stor erfaring med formidling af Commissioning-processen til bygninger. I de over 25 år, Ole har arbejdet med Commissioning-processen, har han jævnligt afholdt undervisningsforløb, foredrag og indlæg på konferencer i både Danmark og i udlandet.

Ole har desuden været forfatter og medforfatter ved udgivelsen af adskillige publikationer om Commissioning-processen til bygninger i Danmark og udlandet f.eks:

Værdibygs vejledning i Commissioning-processen, Dansk Standard DS 3090, REHVA Guidebook 27 og Guidebook 29 om Commissioning som kvalitetsstyringsproces, ASHRAEs guidelines og standarder for Commissioning i USA.

Christian Hansen, Fagchef, Bygningsautomatik, WSP Danmark A/S

Christian er maskinmester og elinstallatør og har været bygningsautomatikentreprenør i 17 år og derefter driftsrådgiver i 19 år.

Ovenstående giver en stor erfaring fra begge sider af ”bordet”.

Desuden er Christian Molio fagredaktør på 12. år for beskrivelsesværktøjet ”Bygningsinstallationer”, hvor tværgående krav og grænseflader beskrives.

Christian underviser desuden på en længere række specialtilpassede kurser.

Bemærk, at medlemmer af Maskinmestrenes Forening kan deltage i kurset til ordinær medlemspris.

Notér blot MMF i kommentarfeltet (deltagerkategorien Ikke medlem) ved tilmeldingen, så sørger Danvaks sekretariat for, at den aftalte rabat fremgår af fakturaen.

 

Tilmeld dig Danvaks nyhedsbrev

Modtag nyheder om alle Danvaks aktiviteter direkte i din mailboks