user

4×4 by Danvak – Rent drikkevand fra hanen

Få relevant viden om den nye reviderede DS439 Norm for vandinstallationer

Drikkevandsinstallationer i byggeriet repræsenterer et af de mest fundamentale installationselementer, der spiller en afgørende rolle i opfyldelsen af menneskets basale behov.  Mere end 95% af den danske befolkning modtager drikkevand fra landets ca. 2.600 vandforsyninger, og vandkvaliteten rangerer blandt verdens reneste. Denne status skal vi blive ved med at bevare.

Den seneste reviderede udgave af Drikkevandsdirektivet stiller skærpede krav til valget af de “rigtige” materialer, som både skal minimere miljøbelastningen, sikre rent drikkevand og beskytte mod legionella m.m. Rådgiverne og de involverede parter skal være opmærksomme på de valgte materialer, som skal leve op til kravene, for at beskytte miljøet og brugerens sundhed.

Korrosionsskader forekommer desværre ofte efter valg af forkerte materialer og fittings. Dette fører til lækage med skader på bygningskonstruktioner til følge og forringet drikkevandskvalitet. Det kan installationer med f.eks. rør af rustfrit stål samt pex- og alupex-rør råde bod på, som  har vist sig at være blandt de mest effektive rør til at mindske risikoen for korrosionsskader., derfor er deres anvendelse meget udbredt.

Den opdaterede DS439 Norm for vandinstallationer kommer med anbefalinger og forudsætninger, som skal være med til at sikre et bedre grundlag for rådgivere og de udførende – Det vil programmet for dette event dykke ned i.

 

Programmet er udarbejdet af faggruppen Danvak Vand & Afløb

 

 

Indlægsholdere

Tanja Løvgren, Jurist, Vandforsyning, Miljøstyrelsen

Tanja Løvgren er jurist og specialkonsulent i Miljøstyrelsen og er uddannet jurist, hvor hun de sidste 6 år har beskæftiget sig med lovgivning inden for grundvand og drikkevand.

Særligt har Tanja samarbejdet med Miljøministeriet i forhold til implementering af drikkevandsdirektivet 2020/2184 og var i 2024 udlånt til Miljøministeriet for at bidrage til udarbejdelse af drikkevandsbekendtgørelsen.

Leon Buhl, Seniorspecialist, Teknologisk Institut

Mange års erfaring med VVS installationer, herunder: skadesudregning, levetidsanalyser, tilstandsrapporter for vandinstallationer. Udarbejder vejledninger og underviser i VVS i bygninger og vandværkshygiejne.

Tommy Steen Møller, Projektleder byggeri og anlæg, Projektkontoret Region Sjælland, Køge

Tommy er uddannet som civilingeniør fra DTU. Han er en af de ’tunge drenge’, når vi snakker ekspertise og erfaring indenfor alt, der handler om byggeri, ventilation, vand, varme, køling og energiforsyning, og har sat sit fingeraftryk på vvs-branchen gennem snart 50 år. Som faglig, dygtig tekniker, som kompetent leder og som inspirerende underviser.

Bemærk, at medlemmer af Maskinmestrenes Forening kan deltage i kurset til ordinær medlemspris.

Notér blot MMF i kommentarfeltet (deltagerkategorien Ikke medlem) ved tilmeldingen, så sørger Danvaks sekretariat for, at den aftalte rabat fremgår af fakturaen.

Tilmeld dig Danvaks nyhedsbrev

Modtag nyheder om alle Danvaks aktiviteter direkte i din mailboks