Hvad er brandtætning af installationsgennemføringer for en størrelse, og hvorfor kan man ikke bare gøre, som vi altid har gjort?
Temamødet vil dykke ned i lovgivningen, standarder, vejledninger og dokumentation inden for området og fokusere på, hvilke betragtninger der bør gøres, når der projekteres løsninger og vælges brandtætningsprodukter. Herudover får du et indblik i brandklassifikationerne, og hvor faldgruberne kan opstå.
Brandtætning af installationsgennemføringer er et område, der har været en forholdsvis stor bidragsyder til fejl og mangler i byggeriet – både ved nybyg og renoveringer. Det kan potentielt medføre en underminering af brandsikkerheden i en bygning.
Med introduktionen af bygningsreglementet 2018 og den certificerede brandrådgiver opleves der nu øget fokus på dokumentationen af brandtætningerne, og ”sådan har vi altid gjort” argumentet har fået svære betingelser.
Det er derfor vigtigt at have forudsætningerne til at tage de rigtige valg ved brandtætningsløsninger og sikre, at den bagvedliggende dokumentation er dækkende, så der er styr på både dokumentation samt brandsikkerheden i byggeriet.
Man får et indblik i, hvad der kræves for at opnå korrekt dokumentation af brandtætningsløsninger, hvordan dokumentationen skal forstås, og hvordan der på baggrund af dokumentation kan vælges brandtætningsløsninger. Indlægsholderne vil ligeledes komme med et bud på faldgruberne, og hvordan de kan undgås.
Rådgivere, producenter, arkitekter og andre der har berøring med brandtætning af installationsgennemføringer enten i form af projektering, tilsyn eller andet.
Temamødet er tilrettelagt af faggruppen Danvak Vand & Afløb.
Poul Brinck Rask, Brandingeniør, Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI)
ca. 15 års erfaring med brand med tidligere ansættelser som brandrådgiver, teknisk konsulent hos leverandør af brandtætningsprodukter og entreprenør med speciale i passiv brandsikring.