user

Bygningers energibehov og Be18

2023-05-23 08:30:00 2023-05-23 16:00:00 Europe/Copenhagen Bygningers energibehov og Be18 Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø
type af arrangement
Kursus
Geografisk placering
Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø
Dato for arrangement
23 / 05 - 2023
Dato for arrangement
08:30
Id for arrangement
23006

Få bygningsreglementets energibestemmelser forklaret og lær at bruge beregnings-programmet Be18 til at eftervise, at reglerne er overholdt.

 

På kurset vil du blive undervist af to af landets førende eksperter i beregningsprogrammet, som begge til dagligt arbejder med forskning og myndighedsrådgivning vedr. regler for bygningers energiforbrug.

Be18 er et beregningsprogram, som er udviklet af BUILD, Aalborg Universitet, der kan bruges til at dokumentere, at en bygning overholder energirammen i Bygningsreglementets energibestemmelser.

Først præsenteres Bygningsreglementets energibestemmelser. Dernæst gennemgås inddata til Be18-programmet – parameter for parameter, hvordan man fastlægger de inddata, som skal anvendes i beregnings-programmet.

Beregningsprogrammet er opdelt i en beregningskerne og en brugergrænseflade. Beregnings-kernen kan anvendes af andre programmer, hvorved det sikres, at der er overensstemmelse mellem de udførte beregninger.

Formål

At klæde deltagerne på til at kunne udføre beregninger i Be18 beregningsprogrammet og dermed sikre at en bygning overholder den fastsatte energiramme i Bygningsreglementet.

 

Udbytte

På dette kursus lærer du at bruge beregningsprogrammet Be18, som bruges til at eftervise, at en bygning overholder energikravene. Du får mulighed for at anvende programmet på to forskellige bygningstyper.

Du får forståelse for energireglerne for nybyggeri i BR samt kendskab til brugen af Be18 programmet. Efter kurset er du i stand til at opbygge en model af en bygning og eftervise, at den overholder bygningsreglementets energiramme samt dimensionerende transmissionstabsramme.

 

Indhold

  • Den seneste version af SBi-anvisning 213 Bygningers energibehov og Be18 gennemgås.
  • Eksempler på energirammeberegninger og eftervisning af disse.
  • Gennemgang af beregninger på parcelhus og kontorfløj.
  • Mulighed for at stille specifikke spørgsmål til egne aktuelle projekter.

 

Målgruppe

Rådgivende ingeniører, bygningskonstruktører, arkitekter, kommuner (medarbejdere i teknisk forvaltning).

 

Yderligere information

Licensnøgle til den nyeste version af Be18 bliver stillet til rådighed i forbindelse med kurset. Medbring egen PC, som benyttes i undervisningen.

 

Mængderabat

Ønsker flere personer fra samme virksomhed at deltage i kurset, kan vi tilbyde 5% rabat på deltagergebyret ved samtidig tilmelding af 2 personer og 10% rabat på deltagergebyret ved samtidig tilmelding af 3 personer m.fl. – Kontakt sekretariatet på 36369063 for at aftale nærmere.

 

Få et overblik over vores øvrige aktiviteter her

Undervisere

Kim B. Wittchen, Seniorforsker, Civ. Ing., BUILD Aalborg Universitet, København

Har i mange år arbejdet med forskning, udvikling, formidling og undervisning indenfor beregning og simulering af energi og indeklima i bygninger samt nye og eksisterende bygningers energieffektivitet.

Vejleder for flere PhD studerende, underviser på flere af BUILD’s uddanneler i bl.a. BSim og  Be18-programmerne samt energireglerne i Bygningsreglementet. Har siden 2000 undervist på Danvaks kurser om brugen af BSim.

Kirsten Engelund Thomsen, Seniorforsker, Civ. Ing., BUILD, Aalborg Universitet, København

Kirsten er uddannet civilingeniør med speciale indenfor området lavenergibygninger samt reduktion af energiforbruget til opvarmning af bygninger.

Kirsten har i en række år undervist på civilingeniøruddannelsen på DTU i Lyngby samt undervist energimærkningskonsulenter. Hun underviser i dag fast på Aalborg Universitet i forbindelse med Master i Bygningsfysik, hvor hun bl.a. er kursusansvarlig for kurset ”Energi-, varme- og fugtberegningsmetoder ” på 2. semester.

Hent program PDF
08.30 Registrering, morgenkaffe og morgenbrød
09.00 Velkomst og introduktion
Seniorforsker Kirsten Engelund Thomsen og seniorforsker Kim B. Wittchen, BUILD Aalborg Universitet
09.15 Krav til nyt byggeri i BR18: Energi, installation og indeklima
Seniorforsker Kirsten Engelund Thomsen, BUILD, Aalborg Universitet
10.30 Pause
10.45 Gennemgang af Be18
Seniorforsker Kim B. Wittchen, BUILD Aalborg Universitet
12.15 Frokost
13.00 Opgave: Parcelhus eller kontorfløj til BR18-krav + Lavenergiklasse
15.00 Pause
15.15 Løsningseksempler: BR18 + Lavenergiklasse
15.45 Spørgsmål og evaluering
16.00 Tak for i dag!

Priser (ekskl. moms)

Ordinær

6.250 DKK

Junior

6.250 DKK

Senior

6.250 DKK

Ikkemedlem

7.750 DKK